Revittyä lammasta



lampaanlapa tai -paisti, luulla tai ilman
porkkanaa
varsiselleriä
sipulia
valkosipulia 
suolaa
maustepippuria
vettä
yrttejä (minttua, lehtipersiljaa...)
granaattiomena


Laita liha ja puolitetut (ei tarvitse kuoria) kasvikset isoon uunivuokaan. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Paahda niitä kuumassa uunissa (grillivastuksen alla) kunnes saavat mukavasti väriä. Lisää vuokaan kiehuvaa vettä noin litran verran ja peittele se foliolla. Jatka paistamista 150 asteisessa uunissa useita (5-15) tunteja. Voit huoleti jättää lihan uuniin kypsymään vaikka koko yön yli.

Kääri kypsä liha folioon tasaantumaan ja siivilöi neste, niin voit käyttää sitä lihaliemenä esimerkiksi keittojen ja kastikkeiden pohjana. Revi liha kahdella haarukalla ja aseta keoksi tarjoiluvadille. Mausta sormisuolalla ja/tai voisulalla, ripottele päälle yrttisilppua. Viimeistele halkaistusta granaattiomenasta puristetuilla siemenillä ja nesteellä.

Ylikypsä ja revitty lampaanliha toimii sellaisenaan esimerkiksi salaatin ja sämpylän kanssa, kuten pulled pork. Kastikkeeksi sopii tsatsiki ja salaatiksi marinoitu kaalisalaatti. Revittyä lammasta kannattaa kerralla tehdä hieman enemmän. Kypsä liha on nopeasti ja helposti käytettävissä erilaisiin keittoihin, salaatteihin, kastikkeisiin, patoihin, muhennoksiin ja lämpimiin voileipiin.


Marinoitu kaalisalaatti

¼ - ½ kaali
1 tl merisuolaa myllystä
½ tl mustapippuria myllystä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 salottisipuli
1 dl säilykepepperoni –paprikoita
1 dl oliiveja
250 g fetajuustoa
1 (ramiro)paprika
½ ruukkua oreganoa
½ dl oliiviöljyä


Suikaloi kaali ohueksi. Sekoita kulhossa kaali, suola, pippuri ja etikka. Anna maustua pari tuntia huoneen lämmössä. Lisää paloitellut fetat, oliivit, pepperonit, paprika ja sipuli. Sekoita vielä joukkoon oreganosilppu ja oliiviöljy.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti