Lampaankyljyksiä sipulipedillä ja halumi-tian


Leikkaa kyljysten ulkoreunoilta liika rasva pois. Tee marinadi oliiviöljystä, viinietikasta, timjamista, oreganosta, rakuunasta ja dijon-sinapista. Laita lihat marinoitumaan vähintään tunniksi, mieluummin yön yli.

Kypsennä lihat kuumalla arinalla tai grillissä kummaltakin puolelta noin kolme minuuttia, paksumpia kyljyksiä muutama minuutti enemmän. Mausta kypsät kyljykset suolalla ja pippurilla.

Leikkaa sipulit renkaiksi ja kuullota niitä paistinpannulla voissa sillä aikaa, kun lihat paistuvat. Aseta lihat tarjolle sipuleiden päälle. Koristele oliiveilla, pepperoni-paprikoilla, kapriksilla ja marinoiduilla valkosipulinkynsillä. Tarjoile tsatsiki-kastikkeen kanssa.


Hallumi-tian

Tian-kasvispaistos tehdään useimmiten kesäkurpitsasta ja tomaateista, kasviksina voi käyttää myös paprikaa, perunaa ja munakoisoa. Öljyä uunivuoka ja silppua muutama valkosipulinkynsi pohjalle. Lado kasvikset ja hallumi-juusto vuorotellen limittäin vuokaan. Juustovaihtoehtona voi käyttää vuohenjuustoa tai mozzarellaa. Ripottele päälle suolaa, pippuria, timjamia ja parmesaaniraastetta. Paista parikymmentä minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti